top of page
CURSOS I TALLERS:

Centre Figura programa cursos i tallers especialitzats de manipulació, interpretació i dramatúrgia amb titelles, ombres xineses i/o marionetes. Els cursos estan dirigits a adults que utilitzen o volen utilitzar els titelles en el seu àmbit professional (titellaires, mestres, professors, educadors, actors, etc.) Els cursos els imparteixen sempre artistes professionals de reconeguda trajectòria.

Més informació i reserves:
centrefigura@gmail.

PROPER CURS:

CENTRE FIGURA CENTRE CULTURAL SANTA EULÀLIA
www.cetrefigura.com
centrefigura@gmail.com

CURS PER A LA COMUNITAT EDUCATIVA
———————————————————————
EL TEATRE DE LLUMS I OMBRES
17 DE DESEMBRE
CURS A CÀRREC DE MARTA ESMARATS
PROFESSORA I ACTRIU

Una forma de treballar l’expressivitat, la narrativa i la curiositat per a totes les edats.  

 

Les llums i les ombres ens permeten veure i comprendre quines formes i volums hi ha al nostre entorn. Ens ofereixen un camp immens i molt suggerent per a l’exploració creativa. Ens ajuden a créixer en la “sorpresa”, en la fascinació i la curiositat. DESTINAT a professionals del món educatiu en qualsevol etapa educativa. També en persones del món del lleure educatiu i de l’educació social. DESCRIPTIU DEL CURS: L'aprenentatge serà principalment pràctic i de descoberta conjunta de la part teòrica. Són quatre hores de taller més una hora a casa per a fer una valoració del taller. En total: 5 hores.

TEMÀTICA: ·Els diferents emissors de llum. ·La dramatúrgia de la llum: què comuniquen les imatges que generem amb la llum i l’ombra? Com transmetre una idea a través d’aquest nou llenguatge. ·Els diferents materials i les seves propietats. ·Les diverses possibilitats d’utilització amb propòsit educatiu. 

OBJECTIU DEL TALLER: Conèixer els materials i les característiques de les fonts de llum. Observar i experimentar amb el nou llenguatge. Jugar amb el plantejament d’una idea i com iniciar el procés per dur-la a terme. Hi haurà exercicis a través de l’ombra, els reflexos, la música, la manipulació d’objectes per a la construcció d’un projecte en grup. 

CONTINGUTS: PROCÉS CREATIU , TEATRE DE LLUMS I OMBRES: En aquest curs descobrirem les possibilitats expressives del teatre de llums i d’ombres modern, en el qual ja no cal estar subjecte a un llum immòbil darrere d’una pantalla sinó que la font de llum té la possibilitat d’esdevenir un ull que mira i enfoca talment com una càmera. Estarà organitzat en dos continguts: 1) DESCOBERTA DEL LLENGUATGE : Les fonts de llum i espai a on projectar. Els materials, la manipulació i interpretació i possibilitats expressives de llenguatge visual i sonor. No treballarem amb retroprojector, sinó amb fonts de llum diverses i amb materials diversos no amb les siluetes tradicionals d’ombres xineses.

2) PROCÉS CREATIU : Petit muntatge a través del teatre de llum i ombres. 

Prioritat a donar espai a la pròpia creativitat amb el suport i acompanyament de la professora i els companys. Aquesta part seria en grups petits . Passarem per diferents fases del procés creatiu, aprendrem eines que ens ajudin a materialitzar els projectes sorgits com ara mapejar una història, un stroyboard, i també storytelling. dinàmiques d’assaig i compartir el procés amb el grup. El procés serà formatiu, és a dir que a partir de la pràctica i els feedbacks s’anirà arribant el pro-jecte muntatge final. Prendrà sempre més importància el procés que el resultat. 

PROFESSORA Marta Esmarats, actriu professional des de fa 20 anys treballant pel públic familiar. Titellaire, actriu, narradora oral, professora de joc dramàtic i actriu de locució. Va crear Cacauet teatre per crear muntatges de petit i gran format amb teatre de llum i ombres i teatre de titelles i objectes amb els quals actuem per tot Catalunya. Professora de joc dramàtic a la Universitat de Vic des de fa 10 anys per mestres de totes les etapes i també en educació social. Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del teatre i diplomada en magisteri per la Uvic, amb estudis de postgrau de pedagogia teatral. Formada en teatre de llum i ombres amb Theatre der Schatten a Alemanya, amb Norbert Gotz i formacions al llarg de la vida relacionades amb els titelles, la comèdia de l’art, la dansa, el cant i la pedagogia teatral. Més informació de la seva obra: www.cacauet.net 

DADES PRÀCTIQUES DEL TALLER:

NÚMERO DE SESSIONS : 1 DIES: 17 de desembre 2022 de 16h a 20h. PUNTUALITAT IMPRESCINDIBLE.

LLOC: Centre Cultural de Santa Eulàlia,Dirección: Plaça de Maria Artigal s/n, L'Hospitalet de Llo-bregat, Barcelona. Línea 1 metro Barcelona (Roja L1) - Sentido Fondo, Estación Santa Eulàlia.

PREU: gratuït

Material que han de portar els alumnes: Llanternes (halògenes, led). 

INSCRIPCIONS FINS AL DIA 13 DE DESEMBRE A CENTREFIGURA@GMAIL.COM WEB: CENTREFIGURA.COM

AMB EL SUPORT DE: CENTRE CULTURAL SANTA EULÀLIA, AJUNTAMENT D’HOSPITALET, DISTRICTE CULTURAL DE L’HOSPITALET, CAN NINOT.

bottom of page